Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

2 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 15΄, Συνολικό κόστος: 3,80 €
Υλικά (για 35 μπισκότα):
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση σκούρα
2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία:
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας τα αυγά ένα - ένα. Οταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι του γλυκού βάζουμε δόσεις από το μείγμα, όχι πολύ κοντά τη μία από την άλλη, διότι κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ώστε να σκληρύνουν και να μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: