Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

18 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Φιιάξτε το μόνοι σας και κάντε την πιο γλυκιά έκπληξη στο γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • 11 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ (απο 1 πακετο)
  • Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.
Για το γλάσο διακόσμησης:
  • 2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
  • 330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο,κόκκινο.
Για την σύνδεση των μπισκότων:
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.

  • Πως το κάνουμε:
recipe image
1.
Σε ενα αντικολητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολλή χαμηλή θεμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζινας) ανακατεύοντας με ενα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατι καίγεται πολυ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
recipe image
2.
Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκοτα για την βάση σχηματίζοντας ενα τετράγωνο βουτώντας την ακρη του μπισκοτου που θα ειναι το σημειο ενωσης στην ζεστη καραμελλα. Σταθεροποιείται αμέσως. Τα κολλαμε γρηγορα.
    recipe image
    3.
    Κατόπιν σχηματίζουμε απο πανω με 4 μπισκότα ενα κουτάκι παραλληλόγραμμο δηλ., οι δυο πλευρές ειναι πιο μεγάλες, το οποιο και κολλαμε στην βάση.
      recipe image
      4.
      Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κοβουμε με πριονωτό μαχαιρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
      recipe image
      5.
      Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαινές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν ειναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλασο.
      recipe image
      6.
      Γλάσο διακόσμησης (Royal Icing): Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.
        recipe image
        7.
        Κατόπιν την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.
        recipe image
        8.
        Μπορείτε εκτός από το γλάσο να βάλετε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και να τα φτιάξετε όμορφα δωράκια.

        Χρήσιμες συμβουλές

        Η σύνδεση καραμελας στεγνώνει ακαριαία, ενώ το γλάσο πρεπει να μείνει ολο το βράδυ ξεσκέπαστο για να μπορέσετε να τα τυλίξετε. Αν η μέρα εχει υγρασία μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ώρες.
        Για να χρωματίσετε το γλάσο τον χωρίζετε σε μπωλ.
        Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση και μόνο το γλάσο. Εγώ προτιμώ την καραμέλα γιατί είναι δυνατή συγκόληση δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται. 

        Πηγή:
        http://www.sintagespareas.gr/sintages/xristougenniatika-spitakia-me-ptimper.html#ixzz1gtexl4qN

        Δεν υπάρχουν σχόλια: