Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

20 Φεβρουαρίου 2012

O ΓΑΒΡΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού, μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία, είπε με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός». 
Ο Κώστας Γαβράς υποστήριξε πως «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».
Ακόμη ο σκηνοθέτης ευχήθηκε «κουράγιο και αισιοδοξία», στέλνοντας σε όλους τους Έλληνες το μήνυμα ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: