Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ALTER

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για την κρίση στα ΜΜΕ. Τα μέτωπα πολλά κι ανοίγουν συνέχεια καινούρια. Λουκέτα, απολύσεις, συρρικνώσεις, μειώσεις μισθών σε τύπο και ηλεκτρονικά μέσα. Ωστόσο η κορυφή του παγόβουνου είναι τους τελευταίους μήνες το ALTER που  πλέον παίζει καρτέλες με τα αιτήματα των εργαζομένων και δεν υπάρχουν δείγματα ότι θα υπάρξει τουλάχιστον σύντομα κάποια λύση.
"Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος" θα πούν οι εργαζόμενοι στο ALTER μέσα στις εγκαταστάσεις του καναλιού στο Μπουρνάζι ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού καλούν τους πολίτες να τους πάνε τρόφιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι του σταθμού δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την άτυπη «κατάληψη» της ροής του καναλιού, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Από την άλλη μεριά ο Γιώργος Κουρής, με επιστολή του προς τις τράπεζες, προσπαθεί να επαναφέρει ένα νέο σχέδιο σωτηρίας για τον σταθμό.
Μιλά συγκεκριμένα για νέο επενδυτή με το μισό βέβαια προσωπικό από τους 660 εργαζόμενους να παραμείνουν οι 300 στο κανάλι.
Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος του ALTER αναζητά χρήματα για να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους και να τους δώσει και δύο μισθούς προκειμένου να ανοίξει τελικά το κανάλι.
Στο μεταξύ ο Γιώργος Κουρής πήγε και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών και κατέθεσε μήνυση κατά των εργαζομένων επειδή παραμένουν στο κτίριο και παρεμποδίζουν την λειτουργία του καναλιού.
Φυσικά το θέμα της μη εκπομπής προγράμματος από το ALTER προβλημάτισε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης μετά από σχετική καταγγελία της εταιρείας DIGEA,  με αφορμή το περιεχόμενο που εκπέμπεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ζητώντας ουσιαστικά από την ανεξάρτητη αρχή να διευκρινίσει αν η  εκπομπή αυτή είναι νόμιμη.
Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εταιρεία της οποίας μέτοχοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και η οποία μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα του ALTER ψηφιακά, με δεδομένο ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο το κανάλι, δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο για την υπηρεσία αυτή, ρωτά να πληροφορηθεί αν η εκπομπή του είναι νόμιμη.
Όπως ενημέρωσε το ΕΣΡ, η καταγγελία δόθηκε σε ειδικό νομικό για διερεύνηση και θα πάει στην Ολομέλεια στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις στην τηλεοπτική αγορά και ενδεχομένως να δούμε να παραχωρείται η  συχνότητα του ALTER σε άλλο ιδιώτη η να γυρίζει στο δημόσιο αφού πρόγραμμα ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό δεν εκπέμπεται.  
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΑLTER βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Ένωση Δημοσιογράφων για εμπαιγμό καθώς τους υποσχέθηκε επίδομα 700 ευρώ και δεν τους το έδωσε.
Οι εργαζόμενοι στον σταθμό τονίζουν ότι έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις και δεν έχουν ανάγκη άλλο να τους παραμυθιάζουν.


Περισσότερα στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: