Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

24 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΧΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


"Μεσάνυχτα στο Παρίσι"

Tο παραδοσιακό σινεμά επικράτησε στις υποψηφιότητες της 84ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο Λος Αντζελες. Με 11 υποψηφιότητες την κούρσα οδηγεί το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ με 10 ακολουθεί το «The Artist».
Από έξι υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες «Το Άλογο του Πολέμου
 και «Moneyball», ενώ πέντε απέσπασαν «Οι Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν και τέσσερις τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και «Υπηρέτριες».
Οι υποψήφιοι στην κατηγορία Α΄Ανδρικού Ρόλου είναι: Τζορτζ Κλούνεϊ («Οι Απόγονοι»), Γκάρι Ολντμαν («Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι»), Ζαν Ντιζαρντέν («The Artist»), Ντέιμιαν Μπασίρ («A Better Life»), Μπραντ Πιτ («Moneyball»).
Στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου, Όσκαρ διεκδικούν οι: Γκλεν Κλόουζ («Αlbert Nobbs»), Βαϊόλα Ντέιβις («Υπηρέτριες»), Ρούνι Μάρα («Το Κορίτσι με το Τατουάζ»), Μέριλ Στριπ («Η Σιδηρά Κυρία»), Μισέλ Γουίλιαμς («Επτά Μέρες με τη Μέριλιν»).
Υποψήφιοι για βραβείο σκηνοθεσίας είναι οι: Γούντι Άλεν («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»), Μισέλ Χαζαναβίσιους («The Artist»), Τέρενς Μάλικ («Το Δέντρο της Ζωής»), Αλεξάντερ Πέιν («Οι Απόγονοι»), Μάρτιν Σκορσέζε («Hugo»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: