Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

28 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΣΕΞΠΙΡ

Εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η Τρικυμία», είναι ο τίτλος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, «Νησιά των θαυμάτων» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου. Έξι μήνες πριν από την έναρξη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, Ντάνι Μπόιλ, αποκάλυψε τον τίτλο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διευθυντή της τελετής Στίβεν Ντόλντρι.
Ο Μπόιλ που έγινε κυρίως γνωστός από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Slumdog Millionaire» και το «Trainspotting», είπε ότι οι διοργανωτές έχουν παραγγείλει το μεγαλύτερο κουδούνι στην Ευρώπη για να το κρεμάσουν στην μια πλευρά του σταδίου και να χτυπήσει κατά την έναρξη. Το κουδούνο θα γράφει πάνω τον στίχο από την Τρικυμία: «Μη φοβάσαι, το νησί είναι γεμάτο ήχους».
Όπως δήλωσε ο ίδιος, "τα Νησιά μας χαιρετίζουν και γιορτάζουν την πληθωρική δημιουργικότητα της βρετανικής ιδιοφυΐας σε μια τελετή έναρξης που ελπίζουμε ότι θα είναι απρόβλεπτη και ευρηματική, όπως και ο βρετανικός λαός. Ο στόχος είναι να γίνει ένα ταξίδι που θα εξετάζει ποιοι είμαστε, ποιοι ήμασταν και ποιοι ελπίζουμε να γίνουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: