Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

26 Φεβρουαρίου 2012

"17Ν-Η ΤΑΙΝΙΑ"


Η κινηματογραφική παραγωγή με τίτλο «17Ν - η ταινία» αναμένεται να προβληθεί σε λίγους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου, βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο. Η επικείμενη κυκλοφορία της έχει προκαλέσει αντιδράσεις ορισμένων από τους κατηγορουμένους ως μέλη της 17Ν, οι οποίοι έχουν στείλει σχετικά εξώδικα, ενώ αντιεξουσιαστές απειλούν ότι θα κάψουν τους κινηματογράφους όπου θα προβάλλεται το φιλμ..Επιπλέον ερωτηματικά για το περιεχόμενο της ταινίας διατυπώνουν πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίστηκαν την υπόθεση της 17Ν.
Συντελεστές της ταινίας αναφέρουν ότι: «δεν θα ασχολείται με τις έρευνες της Αστυνομίας και θα παρουσιάζει τα μέλη της 17Ν – τα ονόματα θα είναι διαφορετικά – σαν ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έδρασαν με βάση την ιδεολογία τους». 
Επιπλέον, σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα δοθούν ρόλοι σε πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί για τη δράση της 17Ν, αλλά στην ταινία εμφανίζονται ως στρατολόγοι της οργάνωσης ή άτομα που είχαν αφανή καθοδηγητικό ρόλο. 
Επίσης υπάρχει ρόλος για την ηγετική μορφή του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος Μιχάλη Ράπτη ή «Πάμπλο» – τον υποδύεται ο Σπύρος Φωκάς– ο οποίος εμφανίζεται στην ταινία μία φορά  και ζητά από τα μέλη της οργάνωσης να σταματήσουν την ένοπλη δράση. 
Τους χαρακτήρες ορισμένων μελών της οργάνωσης θα ενσαρκώσουν ο Νίκος Ψαρράς (Δ. Κουφοντίνας), ο Δημήτρης Αλεξανδρής (Σάββας Ξηρός), η Ναταλία Δραγούμη(Αγγελική Σωτηροπούλου), ο Πασχάλης Τσαρούχας (Χριστόδουλος Ξηρός) και ο Ηλίας Λογοθέτης (Αλέξανδρος Γιωτόπουλος), ενώ τον ρόλο του «στρατολόγου» θα παίξει ο Αλέξης Μαρτζούκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: