Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ


Άντεξε 100 χρόνια και καταστράφηκε μέσα σε δύο ώρες ένα βτάδυ Κυριακής. Η ιστορία του κινηματογράφου «Αττικόν» είναι τεράστια καθώς υπάρχει στην Αθήνα εδώ και 100 χρόνια!
Χτίστηκε το 1912 από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη και άρχισε να λειτουργεί το 1916.
Διαφημίστηκε με την προβολή "ταινίας χρωματιστάς εκ του φυσικού" και ήταν ο πρώτος κινηματογράφος που πρόβαλλε ομιλούσες ταινίες, ενώ από το 1929 και μετά λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Σκούρας Φιλμ.
Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε επιταχθεί από Γερμανικές δυνάμεις και είχε μετατραπεί σε κινηματογράφο για τους Γερμανούς στρατιώτες. Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός κινηματογράφος προσαρμόστηκε στη σύγχρονη εποχή, και κατάφερε να επιβιώσει παρά τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες αλυσίδες. Μέχρι χθες το βράδυ που κάηκε από κουκουλοφόρους που πυρπόλησαν επίσης πολλά νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: