Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

5 Μαρτίου 2012

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΡΑΣΟΥΛΗ


Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, έφυγε από τη ζωή στην Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 65 ετών, ο Μανώλης Ρασούλης, ένας από τους πιο χαρισματικούς δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
 Ο τραγουδιστής και συνθέτης Μανώλης Ρασούλης έγινε γνωστός από τους στίχους που είχε γράψει, σε τραγούδια που αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να αγαπιούνται ακόμη και σήμερα από ανθρώπους κάθε ηλικίας, όπως το «Πότε Βούδας πότε Κούδας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Αγάπα μας και μη μας χαιρετάς»,"Αχ Ελλάδα" κα.
 Στίχους του μεταξύ άλλων έχουν μελοποιήσει οι: Μάνος Λοϊζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.
Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945, μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έψαλε στον Πολιούχο Άγιο Μηνά ο οποίος και τον επηρέασε αισθητικά και ιδεολογικά, ενώ βοηθούσε τον πατέρα του στο χρυσοχοείο που διατηρούσε. Στη συνέχεια ποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και πήγε στην Αθήνα όπου και σπούδασε, σκηνοθεσία κινηματογράφου, ενώ άρχισε να γράφει ποιήματα, σενάρια και να τραγουδάει ερασιτεχνικά σε μπουάτ της Πλάκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: