Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

18 Απριλίου 2012

Η ΝΤΕΝΕΒ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ


Η Κατρίν Ντενέβ βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο θεός αγαπά το χαβιάρι». Η Ντενέβ υποδύεται την Αικατερίνη τη Μεγάλη της Ρωσίας και τα γυρίσματα των αρκετών σκηνών της ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή.
Η ταινία, που εκτός άλλων γυρίστηκε σε αυθεντικούς χώρους της Ρωσίας, είναι ένα έπος, με πυρήνα τον βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε ως πειρατής από τα Ψαρά και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες.
Τον Βαρβάκη υποδύεται ο γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ. Στην ταινία εμφανίζονται πολλοί έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Ακης Σακελλαρίου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: