Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

15 Μαΐου 2012

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ


Μουσείο Καζαντζάκη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων είναι υποψήφια ανάμεσα σε 47 ευρωπαϊκά Μουσεία για το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2012» (European Museum Year Award).
Η τελετή ανακοίνωσης της απόφασης - που προέρχεται από την οργανωτική επιτροπή-, το European Museum Forum, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου στο Δημοτικό Μουσείο της Πεναφιέλ στην Πορτογαλία.
 Η διαδικασία προβλέπει τη δεκάλεπτη προβολή κάθε Μουσείου από τον αντιπρόσωπό του, μέσω ερωτήσεων που απευθύνουν τα μέλη της επιτροπής. Η παρουσίαση κλείνει με την επεξήγηση στο κοινό ενός αντικειμένου, χαρακτηριστικού της έκθεσης και των συλλογών του μουσείου.
 Στην 35ετή ιστορία του θεσμού έχει βραβευθεί μόνο ένας ελληνικός φορέας, το Μουσείο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, το 1981.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: