Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

8 Οκτωβρίου 2012

Ο ΤΖΟΝ ΛΕΝΝΟΝ ΕΙΧΕ ΝΕΥΡΑ


Επιστολές του Τζον Λένον προς τον Πολ Μακάρτνεϊ, που αποκαλύπτουν την οξυθυμία του ειρηνιστή καλλιτέχνη, θα δουν σύντομα για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, καθώς θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο με τίτλο "The Lennon Letters".Για πρώτη φορά η Γιόκο Όνο έδωσε άδεια να βγουν στη δημοσιότητα οι επιστολές του Τζον Λένον, ενώ το βιβλίο θα αποκαλύψει τη διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα του διάσημου μουσικού , που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς.
 Πρόκειται για 300 περίπου γράμματα του Λένον, που  ξεδιπλώνουν άγνωστες σκέψεις και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη. Μάλιστα, σε γράμμα του στον Πολ ΜακΚάρτνει το 1971 γράφει χαρακτηριστικά "για τα σκ... που ρίξατε σε μένα και τη Γιόκο". Παράλληλα,  εμπαίζει τον Μακ Κάρτνεί, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι "η τέχνη είναι αυτή που είναι στις μέρες μας χάρη στους Beatles" απαντώντας του: "Δεν πιστεύω να τρελάθηκες. Πολ. Το πιστεύεις; Όταν πάψεις να έχεις αυτή την αυτοπεποίθηση ίσως συνέλθεις."
Σε άλλα γράμματα αποκαλύπτεται η ενοχή που ένιωθε, όντας αυθάδης με μία σερβιτόρα, θυμωμένος με τους συνεργάτες του, ή έξαλλος λόγω της φιλονικίας με το προσωπικό καθαρισμού της γειτονιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: