Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ


H θρυλική πινακίδα του Hollywood, το σήμα κατατεθέν της Μέκκας του κινηματογράφου που βρίσκεται στους λόφους του Λος Άντζελες, ξηλώνεται.
Ο λόγος είναι ότι θα δοθεί για ανακαίνιση εν όψει του εορτασμού των 90ων γενεθλίων του το επόμενο έτος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδιόρθωση της πινακίδας στα 35 χρόνια της, μια επιχείρηση που θα χρειαστεί 8-10 εβδομάδες, για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της.
Η αρχική επιγραφή ανεγέρθηκε το 1923 με το όνομα Hollywoodland, αλλά τα τελευταία τέσσερα γράμματα αφαιρέθηκαν το 1940.
Η επιγραφή είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα στην πόλη των Αγγέλων, είχε ρημαχθεί με τα χρόνια, έως ότου αποκαταστάθηκε το 1970, μετά από μια εκστρατεία που έφερε εθελοντές δωρητές- επενδυτές που έδιναν 27.777 δολάρια για να« υιοθετήσουν» ένα γράμμα της πινακίδας!
Παρά το γεγονός ότι στο κοινό απαγορευόταν η πρόσβαση στην περιοχή γύρω από την πινακίδα,  ένα εξελιγμένο σύστημα συναγερμού εξασφάλισε την αποτροπή καταπατητών!
Το 1932, η Βρετανή ηθοποιός Peg Entwistle αυτοκτόνησε πέφτοντας από την κορυφή της θρυλικής πινακίδας.
Πρόσφατα, επενδυτές δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν το οικόπεδο, αλλά επενέβησαν διάφορα μεγάλα ονόματα του σινεμά και διαφύλαξαν την ιστορική επιγραφή!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά blogs που έχω δει. Ευχαριστώ πολύ για τη διατήρηση του διαδικτύου αριστοκρατικό για μια αλλαγή. Youve πήρε το ύφος, την τάξη, νταηλίκι. Το εννοώ. Παρακαλώ κρατήστε επάνω, διότι χωρίς το Διαδίκτυο είναι σίγουρα στερείται νοημοσύνης.