Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

20 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΗΣ


Μάχη για να σώσει την όρασή της δίνει η 77χρονη Τζούντι Ντεντς.
Το αφεντικό του Τζέιμς Μποντ, η διάσημη «Μ» των ταινιών του θρυλικού κατάσκοπου υποφέρει από μια εκφυλιστική ασθένεια που της στερεί σιγά-σιγά την όρασή της.
Το πρόβλημα έχει ήδη αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα η Τζούντι Ντεντς να μη μπορεί να διαβάζει τα σενάρια ταινιών.
«Είναι συνήθως η κόρη, η ο ατζέντης μου ή ένας φίλος και στην πραγματικότητα αυτό μ’ αρέσει διότι κάθομαι εκεί και φαντάζομαι την ιστορία στο μυαλό μου»/
«Το πιο άσχημο είναι όταν έχω απέναντί μου κάποιον άνθρωπο και δεν μπορώ να δω το πρόσωπό του. Είναι σαν να συνομιλώ συνεχώς με αγνώστους».
Η Ντεντς έκανε το ντεμπούτο της το 1957 στο Old Vic του Λονδίνου και από τότε πρωταγωνίστησε σε πολλά κινηματογραφικά, θεατρικά και τηλεοπτικά έργα ενώ έχει κερδίσει ΄Οσκαρ για το ρόλο της ως Ελισάβετ στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: