Η Χιούστον σπάει ρεκόρ μετά θάνατον-Κινδυνεύει το Ελληνικό Φεστιβάλ-Το "Ψυχώ ξαναζωντενεύει-Νίκησαν τα φαβορί και το σινεμά-Προκαλεί η ταινία για την 17 Νοέμβρη-Προσπαθούν να θωρακίσουν τα μουσεία-Στριπ και Ρόμπερτς μαζί σε ταινία-"Αννα Καρένινα" και "Λολίτα" τα δημοφιλέστερα βιβλία του 19ου και 20ου αιώνα-Ο Εμφύλιος στην Ταινιοθήκη-Η Σμύρνη στο Μουσείο Μπενάκη-«Την Τρίτη στο Σούπερ Μάρκετ» σε όλη την Ευρώπη

20 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ

Το τελευταίο επίτευγμα της τεράστιας επιχείρησης Χάρι Πότερ, δηλαδή ένα μεγάλο θεματικό πάρκο πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 31 Μαρτίου, έξω από το Λονδίνο. Πρόκειται ουσιαστικά για την μετατροπή των στούντιο του Λίβσντεν, όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Πότερ, σε πάρκο. 
Οι φαν του μάγου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σπίτι του Χάρι, αλλά το πιο ενδιαφέρον όλων θα είναι η Σχολή Μαγείας που εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες του και είναι εμπνευσμένη από κτίρια όπως του Westminster, του κολεγίου του Christchurch και άλλους καθεδρικούς ναούς και κάστρα της Ευρώπης. Ο γενικός τίτλος του θεματικού πάρκου θα είναι «The Making of Harry Potter» (Πώς φτιάχτηκε ο Χάρι Πότερ) και σίγουρα θα είναι πιο γνήσιος από τη ρέπλικά του στο Ορλάντο της Φλόριδας που λέγεται «The Wizarding World of Harry Potter» (Ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ).
Η ξενάγηση προβλέπεται να διαρκεί τουλάχιστον δυο ώρες και η μεγάλη ατραξιόν της θα είναι μια πτήση πάνω σε ένα όχημα που θα θυμίζει τη «μαγική» σκούπα του Χάρι. Οσο για τις τιμές, ακούγονται μάλλον τσουχτερές αφού μια φωτογραφία θα κοστίζει περίπου 14,5 ευρώ, ενώ ένα κοστούμι του Ντάμπλντορ γύρω στα 590 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: